Møterom / Møterommet alle skal ha

Møterommet alle skal ha

Skrevet av: Inventum

Publisert: 16.08.16 - Sist oppdatert: 16.08.16

Et godt møterom skal ha et godt og intuitivt brukergrensesnitt, og teknikken skal støtte opp under de arbeidsprosesser som skal gjennomføres. Selve hensikten med et møterom er å tilrettelegge for god kommunikasjon og samhandling mellom mennesker. Et godt møterom skal gi trygghet for at teknikken fungerer hver gang og at man kan bruke energien på møtet og møtedeltagerne.

Skjerm eller projektor?

Bruk av skjerm eller projektor i ditt møterom avgjøres av behovet for bildestørrelse. Store rom trenger nødvendigvis større bildeflate slik at alle ser, da benyttes en projektor med lang levetid på lampen og god fargegjengivelse. I et standard møterom er LED/LCD flatskjermer i dag å regne som standard løsning. Skjermene gir en meget høy bildekvalitet, støyer ikke, har innebygget lyd og er lyssterke. LCD og LED flatskjermer trenger mindre service og vedlikehold, og er ofte foretrukket fordi de gir et mer estetisk inntrykk. Enkle å bruke – enkle å montere.


Brukergrensesnitt
Betjeningsvennlighet og brukerens opplevelse av funksjonene er det viktigste i denne sammenheng. Tilkoblinger skal være enkle, intuitive og innhold som presenteres skal automatisk vises i riktig format og oppløsning på visningsflaten. Betjening av funksjoner gjøres gjerne via et knappepanel eller touchskjerm. Gode tekniske løsninger skaper dynamikk i kreative prosesser.


Belysning og materialevalg
Bruk gjerne lyse farger og tekstiler, det gir rommet mer energi samtidig som det -reflekterer dagslys og lampelys bedre. LED belysning avgir lite varme og bidrar til stabil temperatur over tid. Ikke ha spoter eller direkte belysning rettet mot visningsflaten.


Møtebord
Ut fra ønsket bruk og uttrykk velger man sitt møtebord. Tenk på visningsflaten. Er denne ofte i bruk – velg et bord der formen er -bredest i den enden visningsflaten er. Da slipper noen å sitte i veien for andre når det holdes presentasjoner, og de som sitter nærmest «brekker ikke nakken». Hvorfor ikke velge et møtebord med hev/senk funksjon – det gir mer inspirerte møter, høyere aktivitet og kortere møtetid.


Stoler
Husk at man ofte sitter lenge i et møte uten å få beveget seg – tenk på sittekomforten. Intet er verre enn å få gnagsår i ryggen av feil stol. Velg gjerne en møteromstol med god ergonomi og tilpasningsmuligheter, et behagelig stoff og et design som passer ditt valg av møtebord. Husk at god blod-sirkulasjon er viktig for et klart hode.


Møteromsbrønn
Ikke noe er verre enn at den tekniske -løsningen ikke fungerer og ikke er klar til bruk. Hvor er fjernkontrollen, hvilken kabel skal jeg bruke? En fornuftig utformet møte-romsbrønn der alle kabler er tilgjengelig og merket. Ikke alle vet hva en HDMI-kabel er, eller VGA, eller nettverk… I brønnen kan også fjern-kontrollen ha sin plass. Valg av riktig oppsett gjør oppstartstiden kortere og frustrasjonen mindre. F. eks. kan en HDMI–kabel starte -skjermen straks du kobler til.

Anbefalte saker:

Hand Putting Shredded Paper In Basket

GDPR-sikker makulering

Er makuleringsmaskinen GDPR-sikker? Bruk av makuleringsmaskiner forhindrer at konfidensielle ...
Printer

Slik velger du riktig printer

Velg riktig printer til ditt behov Laserprinter, blekkskriver, ...
PC

Slik velger du riktig PC til ditt behov

Hvordan velge riktig PC? Det er ikke alltid ...
Inventum Copysafe Ansatte

Bli kjent med Inventum Copysafe

30-årsjubileum I år fyller Inventum Copysafe 30 år. ...