Møterom / Et godt konferanserom

Et godt konferanserom

Skrevet av: Inventum

Publisert: 16.08.16 - Sist oppdatert: 16.08.16

Et godt konferanserom får du ved å tenke fleksibilitet. Her vil behovene endre seg fra dag til dag. Bruk store visningsflater, gjerne med flere projektorer og skjermer for at alle deltagere skal se budskapet godt. Et enkelt brukergrense-snitt er meget viktig.


Innredning
Hvor fleksibelt skal rommet være? Vi anbefaler gjerne en løsning med bord som enkelt kan flyttes på, og suppleres med flere bord. Stoler som er stablebare gjør at oppbevaringen tar lite plass. Innredningen er gjerne utsatt for mer slitasje og hardere bruk enn på andre møteplasser, vi vil her anbefale robust kvalitet.


Brukergrensesnitt
En installasjon som skal ivareta mange behov inneholder ofte mye teknikk. Den bør være mest mulig skjult, og kjernekomponentene kan plasseres i rack i eget teknisk rom er dette å anbefale. Her monteres gjerne tilkoblingspaneler på vegg eller i gulvbrønn.


Teknisk løsning
Bruk lyssterke og høyoppløselige projektorer. Her vil det være behov for lydforsterking både på tale og programlyd. Foredragsholder bruker gjerne en trådløs hodebøyle eller myggmikrofon. For full fleksibilitet legger man ofte opp til tilkoblingspunkter både foran og bak i rommet. Det kan være lurt å tenke en egen gulvbrønn for tilkobling av talerstol. Her bruker vi infrastruktur som tåler lange kabelstrekk, og komponenter som tåler kontinuerlig bruk over tid. Et stabilt og driftsikkert anlegg er avgjørende for gode brukeropplevelser.


Belysning
Riktig lysmengde og fargetemperatur gir gode arbeidsarealer. Lys er et eget fag, og vi anbefaler at budsjettet også inneholder en egen post for belysning.
Unngå direkte lys og strøbelysning på lerretene. Blending kan gi gode gevinster med tanke på inneklima, romtemperatur og kontroll på lys og lyssetting.


Støyabsorbenter
God akustikk er helt avgjørende for at brukerne skal få en god opplevelse. Teppe eller teppefliser er en effektiv måte å dempe akustikken på. En annen løsning er støy-absorbenter på vegger og tak. Prosjekteres rommet fra bunnen av er materialvalg på tak og vegger gjerne allerede gjort, og det kan være smart å gjøre en kontroll. Bruk av støyabsorbenter tjener to hensikter; dempe støy og fungere som et utsmykkingselement. Absorbentene kan utformes helt individuelt og tilpasses rommets utforming. Hva med å bruke bedriftens logo? Våre spesialister gjør lydmålinger og finner riktig løsning til dere!


Lyd
Store rom setter også større krav til lyd da dårlig lyd ofte ødelegger gode opplevelser. Det finnes en rekke ulike løsninger i forhold til hva rommet skal benyttes til. Høyttalere må plasseres riktig og tilpasses for tale og eventuelt musikk. Det foretrekkes ofte trådløse mikrofoner for taler og publikum, samt teleslynger og taleforsterkere for rom med krav om universell utforming.

Anbefalte saker:

Hand Putting Shredded Paper In Basket

GDPR-sikker makulering

Er makuleringsmaskinen GDPR-sikker? Bruk av makuleringsmaskiner forhindrer at konfidensielle ...
Printer

Slik velger du riktig printer

Velg riktig printer til ditt behov Laserprinter, blekkskriver, ...
PC

Slik velger du riktig PC til ditt behov

Hvordan velge riktig PC? Det er ikke alltid ...
Inventum Copysafe Ansatte

Bli kjent med Inventum Copysafe

30-årsjubileum I år fyller Inventum Copysafe 30 år. ...