Ergonomi / Ti tips for å unngå feil belastning

Ti tips for å unngå feil belastning

Skrevet av: Inventum

Publisert: 15.06.16 - Sist oppdatert: 15.06.16

Har du en stillesittende jobb hvor store deler av arbeidsdagen går med til å sitte ved kontorpulten? Les disse 10 effektive tipsene til hvordan du kan unngå feil belastning og få en sunnere og mer produktiv hverdag:

  • Lytt til kroppen. Tenk på hvordan du arbeider og hvordan du beveger kroppen. Folk har forskjellige måter å tilpasse kroppens bevegelser på for å unngå musesyke.
  • Følg 20-20-20-regelen. Ta en 20 sekunders pause hvert 20. minutt og stirr på et punkt som ligger 20 meter unna. Det gjør at øynene omstiller seg og minsker belastningen.
  • Sett deg opp. Sørg for at du endrer sittestilling. Forsøk å sitte høyere oppe på stolen slik at du legger mer vekt på bena enn på korsryggen. Det hjelper til å holde ryggen rett og posituren høy.
  • Ikke bruk kraft. Musen og tastaturet er mer følsomme enn man tror. Du får den ønskede reaksjonen med bare en lett berøring, og det minsker faren for belastningsskader.
  • Ha god plass. Sørg for at du har nok plass på og under skrivepulten slik at du kan endre arbeidsstilling. En rotete skrivepult er også en kilde til stress og irritasjon, som kan forverre plagene ved musearm.
  • Vær i bevegelse. Benytt muligheter til å strekke og gjøre små øvelser ved skrivebordet for å opprettholde styrke og forbedre hjerterytmen gjennom dagen.
  • Ta en pause. Ta en femminutters pause hver time. Det hjelper kroppen med å slappe av og tvinger deg til å bytte arbeidsstilling. Du trenger en kopp kaffe allikevel.
  • Sitt godt. Sørg for at du hviler armene på skrivepulten og fingrene på tastaturet og musen. Muskelbelastning er ofte forbundet med armer og hender.
  • Plasseringen er viktig. Ha stolen rett foran skjermen. Skjermen skal være i en armlengdes avstand. Tastaturet og musen skal være direkte foran deg innen en komfortabel rekkevidde, og tastaturet skal ligge i nivå med albuen.
  • Utviklet for deg. Det finnes mange alternativer til den tradisjonelle musen som hjelper deg med å redusere belastningen og forhindre skader. Velg den som er best for kroppen.

Anbefalte saker:

Hand Putting Shredded Paper In Basket

GDPR-sikker makulering

Er makuleringsmaskinen GDPR-sikker? Bruk av makuleringsmaskiner forhindrer at konfidensielle ...
Printer

Slik velger du riktig printer

Velg riktig printer til ditt behov Laserprinter, blekkskriver, ...
PC

Slik velger du riktig PC til ditt behov

Hvordan velge riktig PC? Det er ikke alltid ...
Inventum Copysafe Ansatte

Bli kjent med Inventum Copysafe

30-årsjubileum I år fyller Inventum Copysafe 30 år. ...