Ergonomi / Stå opp for din framtid med Active Stand

Stå opp for din framtid med Active Stand

Skrevet av: Inventum

Publisert: 03.04.17 - Sist oppdatert: 03.04.17

De fleste er ikke klar over hvor mye de sitter og hvilke konsekvenser dette har. Ryggplager skyldes ofte stillesittende og ensidige posisjoner. Gode ergonomiske stoler gir ikke den nødvendige aktiviteten/belastningen ryggen trenger. Støttemusklatur i mage og rygg blir dårligere og skader kan lettere forekomme. Sitte godt er bra, men det beste er å redusere sittetid.

Kroppen er laget for bevegelse

En aktiv kropp skjerper hjernen og dens oppgaver. For å opprettholde bevegelighet og styrke trenger belastning og ikke avlastning. Når muskler i kroppen aktiveres, øker både blodsirkulasjon og forbrenning, samtidig som at balansen stimuleres.

Avlaster skuldre og nakke

Active Stand «tvinger» deg inn i en rett og naturlig posisjon med tyngdepunktet midt på kroppen. Dette forebygger spenninger i skuldre og nakke. Spenninger kan føre til dårlig blodsirkulasjon og ubehag som hodepine.

Øk forbrenningen

Når du beveger deg øker du forbrenningen opptil tre ganger, sammenlignet med når du sitter! Så hvis du ikke elsker helsestudio kan du gjøre mye bare ved å endre vanene på kontoret!

Styrker rygg- og magemuskler

For å klare å stå oppreist jobber alle kroppens muskler. Dette styrker rygg og kjernemuskulatur (i motsetning til når du sitter). Dette kan forebygge belastningsskader og spesielt skader i korsryggen etterhvert som man blir eldre.

Aktivering av ben og venepumpen

Venepumpen er en svært viktig del av kroppen. Venepumpen sitter i leggen og består av en samling muskler som pumper blodet tilbake til hjertet, mot tyngdekraften. Denne aktiveres når bena brukes! Når du ikke bruker bena, ved f.eks stillsitting jobber hjertet alene med å pumpe blod rundt i kroppen.

Avlaster føtter

Hardt gulv er ofte årsaken til at folk ikke liker å arbeide stående. Det er ubehagelig og blir fort slitsomt. Ikke bare demper/avlaster Active Stand avlaster mot det harde underlaget, men brettets design og form gjør at brukeren kan bevege seg uanstrengt på samme sted. Dette gjør at du orker å stå lenger!

Se hvordan Active Stand påvirker kroppen:

Se hvordan Active Stand er utviklet:

Anbefalte saker:

Hand Putting Shredded Paper In Basket

GDPR-sikker makulering

Er makuleringsmaskinen GDPR-sikker? Bruk av makuleringsmaskiner forhindrer at konfidensielle ...
Printer

Slik velger du riktig printer

Velg riktig printer til ditt behov Laserprinter, blekkskriver, ...
PC

Slik velger du riktig PC til ditt behov

Hvordan velge riktig PC? Det er ikke alltid ...
Inventum Copysafe Ansatte

Bli kjent med Inventum Copysafe

30-årsjubileum I år fyller Inventum Copysafe 30 år. ...