Ergonomi / Sitt deg til bedre helse med Salli

Sitt deg til bedre helse med Salli

Skrevet av: Inventum

Publisert: 03.05.17 - Sist oppdatert: 03.05.17

Salli Stolene

Mange av oss er godt kjent med smerter i rygg, nakke og skulder. Enkelte undersøkelser antyder at så mye som 80 % av befolkningen lider av en eller annen form for ryggproblemer i løpet av livet. Mange tilbringer hele 13 timer sittende hver arbeidsdag og riktig sittestilling på arbeidsstolen spiller naturligvis en stor rolle for hvordan vi har det. Riktig sitting har stor innvirkning på velværet vårt. Derfor har vi utviklet Salli stolen.

De mest skadelige virkningene av den tradisjonelle sittestillingen

  • Dårlig positur i ryggen og dårlig rygghelse forårsaker degenerering av vev, smerter, svekkelse av ryggmuskulatur, kortpusthet, lavt aktivitetsnivå for indre organer og dårlig sirkulasjon i hjernen.
  • Avrundede skuldre og hengende hode forårsaker spenn i nakke og skuldre og belastningsskader (RSI).
  • Dårligere sirkulasjon (lymfer og blod) påvirker hele kroppen og forårsaker hevelser, åreknuter, tretthet og inaktivitet.
  • Svekkelse av indre organers helse fører til en økt risiko for hemorider, forstoppelse, betennelse i tarm, dårligere immunforsvar og kreft.
  • Dårligere leddhelse på grunn av 90-graders vinkel i hofter og kne. Dette fremskynder leddgikt osv.
  • Dårligere underlivshelse som forårsaker betennelser i underlivet hos kvinner og erektil dysfunksjon og dårlig sædkvalitet hos menn.
  • Redusert helse i bekkenet på grunn av trykket fra sitteputen som trykker inn i bekkenet gjennom bekkenåpningen som forårsaker flere helseproblemer i bekkenet, herunder kreft.
  • Rulling og å nå frem med stolen er upraktisk, noe som fører til redusert produktivitet.

Helseeffektene av å bytte til en salstol

En ridelignende sittestilling er svært forskjellig fra en tradisjonell sittestilling. Endringen har innvirkning på hele kroppen, sirkulasjon og forbrenning. Målet for ergonomi er å forstyrre de naturlige vitale funksjonene, som metabolisme, i kroppen så lite som mulig og redusere risikoen for helseplager.

De viktigste positive virkningene finner du i ryggraden, fra og med nedre del av ryggen og opp til nakken. Sittestillingen påvirker holdning, sirkulasjon i bein og ledd, underlivet, bekkenbunnsmuskulaturen, indre organer, muskler, genitaliene, blærefunksjon, pust, sirkulasjon til hodet og våkenheten til hjerne og øyne.

En ridelignende sittestilling forbedrer vitale funksjoner pga bevegelsene i selve setet. Disse bevegelsene fører til en aktiv sittestilling og forbedrer arbeidsforholdene.

Lindring av skuldersmerter
På Salli sitter du på samme måte som på en hest. Stolen fører automatisk kroppen din inn en naturlig sittestilling, såfremt stolhøyden er riktig innstilt. Hvis du bruker Salli salstol sammen med et Salli bord hjelper det å avlaste rygg og skuldersmerter.

Forbrenner kalorier
En rekke studier viser at langvarig sitting i en ensidig stilling gjør at man får nedsatt forbrenning. Det er enkelt å bevege seg på en Salli stol, samt å trene mage- og ryggmuskler på det dynamiske setet.

Reduserer risikoen for leddplager
Når du sitter på en salstol har du en vinkel på 135 grader mellom lårene og overkroppen. Dette er den sunneste sittemåten fordi den øker sirkulasjonen i hofte og knær.

Reduserer risikoen for ereksjonsproblemer
Det er gjort mange studier av impotens blant mannlige syklister. Brukere av salstoler kan oppleve å få lignende problemer. På en todelte Salli salstol kan du vippe hoften fremover for å danne en sunn svai i korsryggen og unngå ukomfortabelt trykk i underlivet.

Øker stoffskiftet
Når vi sitter lutrygget, klemmes innvollene mellom hoften og overkroppen, noe som bremser tarmbevegelsene. Det er umulig å lute ryggen på en Salli!

Rehabiliterer bekkenbunnsmuskulaturen
Mange middelaldrende kvinner har problemer med bekkenbunnsmuskulaturen. Når du sitter på en Salli Swing, blir disse musklene aktivert på en effektiv måte.

Forebygger cellulitter
Dårlig sirkulasjon er en av årsakene til cellulitter. På Salli salstol fjør den åpne hoftevinkelsen at man opprettholder god sirkulasjon av blod- og lymfe i beina.

For mer informasjon om stolene se: Salli stoler hos Inventumkjden.no

Hvordan bruke Salli stolen:

Helsefordelene ved å sitte i salstol:

Anbefalte saker:

Hand Putting Shredded Paper In Basket

GDPR-sikker makulering

Er makuleringsmaskinen GDPR-sikker? Bruk av makuleringsmaskiner forhindrer at konfidensielle ...
Printer

Slik velger du riktig printer

Velg riktig printer til ditt behov Laserprinter, blekkskriver, ...
PC

Slik velger du riktig PC til ditt behov

Hvordan velge riktig PC? Det er ikke alltid ...
Inventum Copysafe Ansatte

Bli kjent med Inventum Copysafe

30-årsjubileum I år fyller Inventum Copysafe 30 år. ...